Annatuuli Saine; Kabaree2 , Luonasi oli aina niin ihanaa, Su 14.11. Klo 15

Kabaree
Bei dir war es immer så schön
– Hos dig var det alltid så skönt
– Luonasi oli aina niin ihanaa Liput 22 €Varaukset ja lisätiedot: info@teatteritrala.fi
041 4313939 (ma-to 17-20)

Musiikkia ja tanssia, kieltolakeja, tanssikieltoja, poikkeusoloja ja kokoontumisrajoituksia sekä paikallista historiaa maailmansotien myllerryksissä viime vuosisadalla — mitkä olosuhteet kuulostavat tutuilta myös 2020-luvun maailmassa.
Musiikkiesitysten lomassa kuullaan tarinoita ja anekdootteja ranskalaisen Edith Piafin, ruotsalaisen Zarah Leanderin, itävaltalaisen Lotte Lenyan ja suomalaisen Maire Ojosen (os. Valtonen) elämästä ja erään ruukin, Suomen ja Euroopan historiasta vuosilta 1930-1945. Näiden naisartistien tunnetuksi tekemien laulujen ja elämäntarinoiden myötä yleisö viedään aikamatkalle vanhaan Eurooppaan.


Kabaree yhdistää laulua, teatteria, tanssia ja sketsejä. Alkuperäisessä kabareessa viihtyivät sekä rikkaat että työväenluokka. Tästä perinnettä kunnioittaen Fiskarsin työväen Salonkiorkesteri on koonnut ohjelmansa.
Musiikki ja estraditaide on aina ollut monille, sekä artisteille että heidän yleisölleen, keino selviytyä vaikeista ajoista. Varietee ja kabaree näyttämöesityksen muotona ja tyylilajina antaa meille taiteilijoina mahdollisuuden tarkastella aikamme ilmiöitä, yhteiskunnallisia rakenteita sekä päätöksentekoa lempeän kriittisesti.
Pyrkimyksemme on myös herättää pohdintaa siitä, kuinka historia saattaa toistaa itseään ja kuinka ajan virrassa kulkevien ihmisten elämänkokemukset ja tarinat usein kohtaavat.


Taustaa
Varietee on jatko-osa vuonna 2019 valmistuneelle Ruukkikabareelle. Ensimmäinen osa käsitteli Fiskarsin ruukin historiaa sen perustamisesta vuonna 1649 aina ensimmäisen sortokauden päättymiseen vuonna 1905. Historiallisten tarinoiden ja hölynpölyn lomassa kuultiin oman aikansa eurooppalaista populäärimusiikkia barokista romantiikkaan.
Etelä-Uusimaa -lehdessä toimittaja Anna Paljakka kirjoittaa Ruukkikabareesta ylistävästi otsikolla: ”Musiikkia ja lavasäteilyä” ja jatkaa: ”Fiskarsin ruukkikabaree naurattaa, laulattaa ja pitää yleisön otteessaan.”
Varietee jatkaa eurooppalaista tarinaa ja neljän historiallisen hahmon kertomana 1920-luvun Espanjasta, Ranskan ja Saksan kautta Suomeen ja toisen maailmansodan päättymiseen. Musiikki on oman aikansa viihdemusiikkia kuudella kielellä laulettuna.Linkki harjoituksiin tammikuussa 2021: https://youtu.be/VT-a9w8DEpU Fiskarsin työväen Salonkiorkesterin kokoonpano:
Käsikirjoitus, ohjaus ja esiintyjä Annatuuli Saine
Harmonikka Kalevi ReinikainenKontrabasso ja viulu Hermanni Yli-Tepsa Laulujen harjoittaminen Pia Freund ja Taina-Maaria Rautasuo Puvustus työryhmä Kuvaus Mika Terts

Vieritä ylös